Ruimte voor mens en natuur

Wetering is een familiebedrijf, opgericht door Toon van de Wetering in 1955 die begon met één truck . Hij liet zijn ondernemersgeest en het bedrijf na aan zijn twee zoons dat in 60 jaar uitgegroeide tot een multidisciplinaire speler in de grond-, weg-, en waterbouw. Waarbij het winnen en terugplaatsen van grondstoffen een centrale rol speelt. Net als toen wordt er nog steeds gewerkt voor een nalatenschap om trots op te zijn. Door in de gebieden waarin we werken ruimte te creëren voor mens en natuur en deze veiliger en gebruiksvriendelijker achter te laten.

We maken de cirkel rond

Het onderscheidende resultaat bereiken we door het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van onze gespecialiseerde mensen, uitzonderlijk materieel en de belangrijkste grondstof: klei. Door samenwerking, onze nuchtere aanpakkersmentaliteit en betrokkenheid creëren we een absolute meerwaarde voor opdrachtgever, mens en natuur. Door verschillende projecten en disciplines te combineren delen we kennis, versterken de projecten elkaar en werken we niet alleen uiterst efficiënt, maar maken we de cirkel rond. Grondstoffen vinden hun weg terug. Klei die we winnen door gebiedsinrichting vind afzet in de dijkenbouw of binnen ons netwerk van steenfabrieken. De stenen die worden gebakken vinden weer een weg binnen de infra-projecten. Werk met werk maken en grondstoffen hergebruiken is wat ons een unieke speler in de grondstoffenmarkt maakt. Door waar mogelijk in eigen beheer te werken is het hele traject kostenverlagend en kwaliteit verhogend. We zijn klein genoeg om korte lijnen te houden, maar groot genoeg om snel en resultaat gericht plannen uit te werken en tot pragmatische, innovatieve oplossingen te komen. De ideale balans om samen met onze mensen mooie projecten te kunnen realiseren: van idee tot ontwerp, van realisatie tot en met beheer.

‘Duurzaam ondernemen is menselijk ondernemen’

Met respect voor het gebied waar we de grondstoffen winnen of terugplaatsen, laten we het gebied veiliger en gebruiksvriendelijker achter. Doelstellingen bereik je door met de omgeving samen te werken, te luisteren en maatschappelijk waarde te creëren waar mogelijk. Door te blijven investeren en innoveren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en ons materieel. Een respectvolle balans tussen bedrijfsbelang en de belangen van mens, maatschappij en natuur.

 

Meer weten over de projecten die wij realiseren? Klik hier of neem contact op met een van onze projectleiders