Wij zijn Wetering

Samenwerking en betrokkenheid

Wetering is een familiebedrijf dat in 1955 begon met één truck, maar in 60 jaar uitgegroeid tot een multidisciplinaire speler in de grond-, weg-, en waterbouw, waarbij het winnen en terugplaatsen van grondstoffen een centrale rol speelt. Het realiseren van mooi werk is daarbij een familietraditie geworden die hoog in het vaandel staat. Het trotse gevoel wanneer alle betrokken partijen tevreden zijn en genieten van het eindresultaat is kenmerkend voor het bedrijf.

Van idee tot ontwerp, van realisatie tot en met beheer

Het onderscheidende resultaat bereiken we door het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van onze gespecialiseerde mensen, uitzonderlijk materieel en de belangrijkste grondstof: klei. Met een bijzondere samenwerking, inzet en betrokkenheid creëren we een absolute meerwaarde voor de opdrachtgever, mens, maatschappij en natuur. Door verschillende projecten en disciplines te combineren delen we kennis, versterken de projecten elkaar en werken we niet alleen uiterst efficiënt, maar maken we de cirkel rond. Grondstoffen vinden hun weg terug. Klei die we winnen door gebiedsinrichting vinden afzet in de dijkenbouw of binnen ons netwerk van steenfabrieken. De stenen die worden gebakken vinden weer een weg binnen de infra-projecten. Werk met werk maken en grondstoffen hergebruiken is wat ons een unieke speler in de grondstoffenmarkt maakt. Door waar mogelijk in eigen beheer te werken is het hele traject kostenverlagend en kwaliteitverhogend. We zijn klein genoeg om korte lijnen te houden, maar groot genoeg om snel en goed plannen uit te werken en tot pragmatische, innovatieve oplossingen te komen. De ideale balans om samen met onze mensen mooie projecten te kunnen realiseren: van idee tot ontwerp, van realisatie tot en met beheer.

‘Duurzaam  ondernemen is menselijk ondernemen’

Ons werk is van invloed op het welzijn van mens en dier. Met respect voor het gebied waar we de grondstoffen winnen of terugplaatsen, laten we het gebied veiliger en gebruiksvriendelijker achter. Doelstellingen bereik je door met de omgeving samen te werken, te luisteren en maatschappelijk waarde te creëren waar mogelijk. Door veilig te werken en in duurzaam materieel te investeren, en actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot verder terug te dringen. Een respectvolle balans tussen bedrijfsbelang en de belangen van mens, maatschappij en natuur.

Meer weten over de projecten die wij realiseren? Klik hier of neem contact op met een van onze projectleiders.