Aanleg Park Lingezegen bijna klaar
24/01/2019 weteradmin

Nog heel even en dan is Park Lingezegen echt helemaal klaar om te gebruiken voor recreatie, ontspanning en tal van andere mooie initiatieven. De laatste projecten worden momenteel afgerond of komend jaar aangelegd, zoals Het Waterrijk-West, de fiets-/voetbrug over het spoor bij de Notenlaan in Elst, de Bos Idylle in Ressen en de noordrand bij Bemmel.

 

Het Waterrijk-West
Eind van dit jaar is Het Waterrijk-West klaar. Er zijn rietmoerassen met daar tussendoor een rijke variatie aan kano-, wandel- en fietsroutes. Vanaf de Rijkerswoerdse Plassen kun je straks zelfs kanoën naar de Linge. Er liggen verschillende kano-overdraagplaatsen. Alleen tussen de plas en het moerasgebied – bij het bruggetje in het pad langs de Rijkerswoerdse Plassen – ligt nog een tijdelijke dam. Die wordt over ongeveer drie jaar weggehaald als het riet volgroeid is.

Aan de zuidkant ligt een uitkijkheuvel met een mooi uitzicht over het gebied. In de heuvel is met oude duikers een vleermuizenbunker gebouwd. Meer naar het westen ligt een vlonderpad door het moerasgebied. Het pad kruist met twee bruggetjes de kanoroute. Dit is bovendien een perfecte plek voor schaatsers, áls het gaat vriezen natuurlijk. De bruggetjes hebben bankjes zodat je even rustig kunt genieten van het omliggende gebied. Aan de 1e Weteringsewal komt begin 2019 nog een tweede brug over de Linge en een voetpad naar de wijk Westeraam.

Bos Idylle en noordrand Bemmel
In Ressen wordt tot begin 2019 gewerkt aan de derde idylle in Park Lingezegen: de Bos Idylle. Op het terrein tussen de Hoekse Hofstraat en het Laantje stond in de middeleeuwen een kasteel dat hoorde bij het kerkje aan de Ressensestraat. Aan de hand van oude tekeningen worden de contouren van het kasteel weer zichtbaar gemaakt.
Voor de noordrand Bemmel, tussen de A15 en Bemmel, is samen met bewoners en de Stichting Lingewaard Natuurlijk een nieuw ontwerp gemaakt. Het ontwerp is te zien op de website van Park Lingezegen. De aanleg vindt in de eerste helft van 2019 plaats.

Spoorbrug Notenlaan
Heel bijzonder is het ontwerp voor de slingerende loop- en fietsbrug over het spoor bij de Notenlaan in Elst. Deze brug verbindt deelgebied De Park met Het Waterrijk. Volgens planning vindt de aanleg in het voorjaar van 2019 plaats, om hem daarna feestelijk in gebruik te nemen.

 

Bericht via: parklingezegen.nl