Bernheze bouwt bij Wetering
23/07/2020 weteradmin

Sinds Wetering zich in 1995 vestigde aan de Cereslaan is er al veel gebeurd op en aan het kantoorpand en de bedrijfshal. In 2010 is het kantoorpand uitgebreid en in 2018 is de bedrijfshal voorzien van nieuwe isolerende beplating en dakbedekking. Wetering barst anno 2020 opnieuw uit zijn bakstenen; de kantoren zijn overvol en er is een tekort aan overlegruimte. Daarom, en met oog op de toekomst, is er ingezet op een grootschalige verbouwing waarbij gekozen is voor een circulaire oplossing namelijk zoveel mogelijk gebruik maken van de bestaande bouw.

 

Het kantoorpand werd nagenoeg helemaal gestript waarbij alleen de vloeren, een aantal muren en de kern intact bleven en ook alle andere elementen werden grondig aangepakt. Zo wordt het gebouw ingericht met de allernieuwste IT-technologieën, open kantoorruimtes, flexplekken en diverse overlegruimtes en staan ergonomische zaken als licht, ruimte en geluidsniveaus centraal.

Uitbreiding
Aan de rechterzijde wordt het kantoorpand uitgebreid door middel van een kantoorvleugel over twee verdiepingen, om ook daar representatieve open kantoor- en overlegruimtes te creëren. Daarnaast is er ruimte voor een keramisch lab, om in-house receptuur- en kwaliteitsanalyses op de grondstoffen uit te voeren.

Op het dak komen zonnepanelen zodat Wetering haar eigen groene energie kan opwekken, ruim voldoende om het kantoorpand en bedrijfshal te voorzien van stroom.

Maaike van de Wetering: “We werken graag samen met lokale ondernemingen. Dichterbij kan haast niet; veel samenwerkingspartners zitten op loopafstand van ons verwijderd! Je staat samen binnen no time bij elkaar op kantoor om het een en ander af te stemmen; de korte lijnen werken erg prettig. Dit ervaren wij met de verbouwing en het typeert ook onze manier van werken. In overleg met onze hoofdaannemer, Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen was het doel om 80 procent van de partijen waarmee we werken binnen Heesch te houden, we zijn erin geslaagd om zelfs 93 procent te behalen.”

Wetering is met deze verbouwing, die naar verwachting medio oktober is afgerond, klaar voor de derde generatie.

 

Bericht via: De Mooi Bernheze krant