De mooiste plek van… Erik Bolt
01/04/2019 weteradmin

Erik Bolt komt zowel voor zijn plezier als voor zijn werk in Park Lingezegen. Met zijn hoveniersbedrijf De Groene Vingers heeft hij zelf delen van het park aangeplant, waaronder in Het Waterrijk-West. Terwijl dat nog moet groeien, is Het Waterrijk-Oost al verder ontwikkeld. Daar bevindt zich de perfecte plek voor datgene wat Erik het liefste doet: vogels spotten.

 

“Op dit moment vind ik de mooiste plek van Park Lingezegen toch wel bij de vogelkijkhut in Het Waterrijk-Oost. Het liefst kijk ik niet in de hut, maar vlak daarvoor, bij het rietveld aan de linkerkant. Dat is een heel mooi stukje moerasgebied. Een van de redenen dat ik dit zo prachtig vind is omdat ik daar mijn eerste roerdomp van Park Lingezegen heb gezien. Er zitten ook veel andere bijzondere vogels, zoals de grote karekiet, de blauwborst, het paapje, en de roodborsttapuit. Je zult me daar dus niet aantreffen zonder verrekijker! Het is geweldig dat het gebied in zo’n korte tijd zoveel verschillende soorten en aantallen aantrekt. Een hoop ecologen en vogelaars hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Zelf denk ik dat Het Waterrijk-West nog mooier wordt, omdat daar nog meer variatie aan natuur is: we hebben daar pas een stuk broekbos aangeplant, en dat is iets wat je in Het Waterrijk-Oost niet hebt. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe dat zich gaat ontwikkelen. Ik verwacht dat Het Waterrijk, zowel Oost als West, alleen nog maar mooier wordt: als het riet veroudert zul je daar meer vogelsoorten zien die daarvan houden, zoals de roerdomp en het baardmannetje.”

 

Bericht via: parklingezegen.nl