De Nieuwe Driemanspolder is open!
26/07/2020 weteradmin

De omgeving van Den Haag is een nieuw natuur- en recreatiegebied rijker. Welkom in de Nieuwe Driemanspolder. Een gebied van 600 voetbalvelden groot, gelegen tussen Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg.

 

Na ruim drie jaar in en aan de polder gewerkt te hebben, is het eindelijk zo ver: het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder is op 1 juli 2020 om 12:00u geopend! Vanaf nu kan iedereen genieten van dit bijzondere gebied. De bestuurders van de vijf betrokken overheden gaven digitaal het startsein voor de volgende fase in de rijke geschiedenis van de polder. Aan de opening wordt in deze bijzondere tijd niet stilletjes voorbij gegaan maar hij wordt gevierd met een rondleiding in de vorm van een podcast door Boswachter Arjan Postma. Hierin neemt hij u al wandelend mee door een deel van de polder. Een bijzonder cadeau aan de omgeving, die staat te popelen om het gebied te ontdekken!

Naast het podcast vindt u hier een route van de wandeling en een aantal korte video’s die Arjan heeft opgenomen in het gebied. Geïnteresseerden kunnen zo de polder ontdekken terwijl ze naar de bekende boswachter luisteren of genieten van zijn verhalen, thuis op de bank.

Een bijzonder gebied
Met de opening van de Nieuwe Driemanspolder wordt een bijzonder gebied opengesteld voor publiek. De polder tussen Zoetermeer, Den Haag (Leidschenveen) en Leidschendam-Voorburg biedt mogelijkheden om te recreëren en te genieten van de natuur, maar is voornamelijk aangelegd als piekberging. Door deze drie functies te combineren is er een gebied ontstaan dat zorgt voor rust en ruimte en tegelijkertijd bijdraagt aan de veiligheid in de regio.
Hoogheemraad Sjaak Langeslag: ‘Het klimaat verandert en hierdoor krijgen we steeds vaker te maken met weersextremen, droge zomers en natte winters. In deze regio is behoefte aan een gebied waar een overschot aan water tijdelijk opgevangen kan worden. Dat kan nu in de Nieuwe Driemanspolder.’

Nog niet af
Dat het natuur- en recreatiegebied nu open is, betekent niet dat wij helemaal klaar zijn. Maar om juist in deze tijden ruimte te geven aan mensen die naar buiten willen, is besloten het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder eerder te openen en niet te wachten tot het hele gebied opgeleverd wordt. Zo kunnen omwonenden, dichtbij huis genieten van het middengebied van deze bijzondere plek. De werkzaamheden zijn dus nog niet afgerond, zeker rondom het aanvoer tracé vanuit Stompwijk zal nog werk verzet moeten worden. Deze werkzaamheden zullen, als alles volgens planning verloopt, eind 2020 zijn afgerond.

 

Bezoek projectpagina