De tweede video van de veiligheidscampagne staat online!
17/11/2022 Anne Gerritsma

Om bewustwording te creëren rondom risicovolle situaties, zijn wij een veiligheidscampagne gestart. En wat is nou een leukere manier om dat te doen dan doormiddel van video’s? In onze campagne staan drie slogans centraal: “Een ongeluk zit in een klein hoekje!”, “Die zag je niet aankomen!” en “Breek je nek voorzichtig!”

Breek je nek voorzichtig
Vallen en struikelen, dat lijkt in eerste instantie niet erg, toch? We doen het ten slotte allemaal weleens. De een nog klunziger dan de ander. Lachend roepen we: “Breek je nek voorzichtig!” Degene die struikelt lacht zelf mogelijk nog het hardst mee. Waarom zou je je hier ook druk over maken als het 99% van de tijd goed gaat?

Maar vergis je niet! Van de jaarlijks 200.000 arbeidsongevallen in Nederland wordt een groot deel veroorzaakt door vallen en struikelen. Sterker nog: vallen en struikelen is de op twee na grootste oorzaak van arbeidsongevallen.

Met deze video en de slogan “Breek je nek voorzichtig” willen wij mensen duidelijk maken dat het onschuldige vallen en struikelen ook daadwerkelijk mis kan gaan. Dit doen we uiteraard ook met een vleugje humor. Beoordeel de video zelf:

Een ongeluk zit in een klein koekje!
Wij maken de video’s van de veiligheidscampagne niet alleen, maar dit doen we met elkaar. Niet alleen vragen wij collega’s om voor de camera te gaan. We gaan ook met ze in gesprek over hoe zij een situatie normaal gesproken aanpakken en we vragen ze om input.

Natuurlijk kunnen wij niet met lege handen aankomen wanneer we gaan filmen. We brengen heerlijke koeken mee. Aan die koeken hangt een kaartje met de slogan “Een ongeluk zit in een klein hkoekje.” Een klein woordgrapje, maar ook leerzaam. Onder de slogan staat namelijk een weetje over het onderwerp waar we over filmen.