De veelzijdigheid van een baan als calculator
30/08/2022 Anne Gerritsma

Wij werken met klei, we zorgen voor nieuwe natuur en we waarborgen de veiligheid achter de dijk en op de weg. Onze opdrachtgevers bestaan uit verschillende partijen: van steenfabrieken tot aan overheidsinstanties. Dat is een hele opgave, én dat mag ook zeker wat kosten. Hoe berekenen wij die prijs? Bij veel projecten wordt er gewerkt met een inschrijfprijs. Mede dankzij deze inschrijfprijs wordt er bepaald of we het project uit mogen gaan voeren. Een zeer verantwoordelijke taak, dus. Bart Sterken mag – als calculator bij Wetering – zijn vingers branden aan deze taak. Hij bepaalt de inschrijfprijs en draagt daarmee bij aan het blijven draaien van ons bedrijf.

 

Calculator bij Wetering

“Doen wat je zegt,” dat vindt Bart belangrijk. En laat dat nou net een motto zijn dat past bij de werksfeer bij Wetering. Met zijn interesse in machines en zijn opleiding in bedrijfseconomie, bleek de functie calculator bij Wetering de perfecte match voor Bart te zijn. Bij Wetering kreeg Bart zijn eerste echte baan. Nu werkt hij inmiddels bijna 12 jaar bij Wetering en wil hij niet meer weg.

Wat maakt zijn werk zo leuk? “De veelzijdigheid en de verschillende werken die voorbijkomen. In elk werk zit wel iets bijzonders en is het een uitdaging om het compleet te maken.” Uit de veelzijdigheid van zijn functie haalt Bart misschien nog wel het meeste werkplezier. Naast calculatie houdt hij zich onder andere ook bezig met de werkvoorbereiding. Bovendien krijgt Bart enorm veel vrijheid in zijn functie. “Je mag zelf je werk indelen.” Samen met zijn collega bepaalt Bart zelf wie welke taken oppakt en wanneer deze taken worden opgepakt.

 

“In elk werk zit wel iets bijzonders en is het een uitdaging om het compleet te maken.”

 

Uitdaging

Bart houdt wel van een uitdaging. Gelukkig zijn die er in zijn werk voldoende te vinden. Zo benoemt Bart zelf de vele ontwikkelingen in zijn vakgebied, die hij graag allemaal bijhoudt. Ook mag Bart zich bezighouden met het optimaliseren van het systeem waarin hij werkt, en onderzoekt hij de mogelijkheden van eventuele automatiseringen die kunnen worden uitgevoerd. Elke dag ziet er anders uit!

Dergelijke uitdagingen brengen ook verantwoordelijkheden met zich mee. Omdat Bart de inschrijfprijs van projecten bepaalt, is hij medeverantwoordelijk voor het werk dat wij hebben. Ook zorgt hij ervoor dat al het werk compleet is voor het naar de uitvoerder of projectleider gaat. Door Bart kunnen onze mensen blijven werken.

 

“Je mag zelf je werk indelen.”

 

Familiebedrijf

Wetering is een hecht familiebedrijf waar ook tussen personeelsleden onderling familieleden te vinden zijn. Zo is Bart hier via zijn oom Dorus Sterken terecht gekomen. Dorus is hier projectleider en attendeerde Bart, die toen net afgestudeerd was, op een functie bij Wetering. Hij werd nieuwsgierig en wilde wel eens weten of het wat voor hem was. En dat bleek een goede match te zijn. Inmiddels wil Bart niet meer weg.

 

We hebben nog een plekje in ons team voor een calculator. Heb je interesse in deze functie bij Wetering? Bekijk dan hier de vacature.