Inloopavond Herinrichting Hemelrijkse Waard
28/03/2014 weteradmin

Op woensdag 16 april organiseert van de Wetering i.s.m. Rijkswaterstaat voor omwonenden, belanghebbenden en andere geïnteresseerden een inloopavond over de herinrichting van de Hemelrijkse Waard.

 

Deze Maasuiterwaard tussen de dorpen Lithoijen en Oijen in de gemeente Oss wordt in de periode 2014-2016 opnieuw ingericht. Het werkgebied omvat ook de aangrenzende Alphense Waard en een deel van de Allemanswaard. We herstellen zoveel mogelijk het oorspronkelijke reliëf van de uiterwaard bestaande uit geulen en hogere ruggen. Daarnaast graven we parallel aan de Maas nog een nevengeul met zandige eilanden. Op deze manier beschermen we het gebied achter de dijken beter tegen hoogwater en verbeteren we de waterkwaliteit en natuurwaarden.

Tijdens de bijeenkomst staan medewerkers van Rijkswaterstaat, medegrondeigenaar Natuurmonumenten en aannemer Van de Wetering Cultuurtechniek van 19.30 tot 21.30 uur voor u klaar om uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden. Er wordt onder meer verteld hoe het gebied er uit komt te zien, welke werkzaamheden u kunt verwachten en welke maatregelen worden genomen om eventuele hinder te beperken. Ook komen het beheer van het gebied na oplevering en de vergunningenprocedures aan bod.

Locatie inloopavond

Café A. van de Wetering
Osseweg 6
5396 PA Lithoijen
19.30-21.30 uur