Jo werkt alweer 40 jaar bij Wetering!
04/07/2023 Anne Gerritsma

Jo Megens is alweer 40 jaar werkzaam bij ons bedrijf Wetering! Dat is een aanzienlijke periode en daar zijn we enorm trots op! Jo begon zijn loopbaan bij Wetering als vrachtwagenchauffeur, maar werkt nu al zo’n 15 jaar als monteur in onze garage. Hij vervult deze rol nog altijd met veel plezier, want zoals Jo zelf zegt: “Anders was ik hier niet.”

Werken als vrachtwagenchauffeur
40 jaar geleden kwam Jo bij Wetering werken als vrachtwagenchauffeur. Hij werkte destijds op onze transportafdeling. Jo toerde in die tijd door Nederland, België en Duitsland om klei en zand te vervoeren.

“Anders was ik hier niet.”

Of het nou een korte of lange route was, het maakte Jo niet uit. Als hij maar onderweg en aan het werk was. Hij vertrok rond 4 uur ’s ochtends en was rond 6 uur weer thuis. “En dat was normaal. Dat was werken,” vertelt Jo.

Dat is nu wel anders volgens Jo. De werkdagen zijn wat korter geworden. “Nu zie ik sommige chauffeurs al om 4 uur terugkomen om naar huis te gaan. Dat was vroeger niet zo.”

Werken als monteur
De laatste jaren werkt Jo bij ons als monteur. Inmiddels heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Hoewel hij niet meer hoeft te werken, doet hij dit nog steeds met veel plezier één dag in de week. Jo blijft graag bezig en vindt het waardevol om onder de mensen te zijn. Hij heeft nog geen plannen om te stoppen: “Ik ga door zolang het nog kan.”

“Dat was werken.”

Als monteur is Jo met van alles bezig. “Wat nodig is, dat doe ik.” Het maakt hem niet uit waarmee hij bezig is, als hij maar kan werken.

Werken bij Wetering
Jo heeft altijd prettig bij Wetering gewerkt. Hij heeft drie generaties bedrijfsvoering meegemaakt. “Ik draag ze allemaal op handen,” vertelt hij.

“Ik ga door zolang het nog kan.”

Naar eigen zeggen is Jo een Weteringgek. Hij heeft nog nooit problemen gehad met iemand. Het is hier altijd goed geweest, aldus Jo. “Soms heb je wel een dag dat je het niet naar je zin hebt, maar dan wordt het morgen weer beter, denk ik dan.”

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.