Jong zijn en een duidelijk doel hebben: werken in de GWW
02/03/2021 weteradmin

Jong zijn en een duidelijk doel hebben: werken in de Grond- Weg- en Waterbouw. De 19-jarige Tom Zwaans begaf zich tijdens zijn stage bij Wetering binnen alle aspecten van het werkveld. Onder leiding van Dorus Sterken en Roy Raaijmakers leerde hij machinemodellen maken, met GPS omgaan, nóg betere tekeningen maken en depots opmeten. “Dat is op school ook wel eens voorbij gekomen, maar daar is het snel goed. Nu moest het nauwkeurig en kijk je vanuit het perspectief van het bedrijf. Ze willen zeker weten dat je het snapt.”

 

Echte kwaliteit leveren
Werkvoorbereiding voor het project Leegveld en meehelpen aan innovatieproject GZB in Dieden behoorden tot zijn kerntaken tijdens de twintig weken durende stage. “Ik heb bij Wetering veel kennis opgedaan, waar ik eerder op school nog nooit had gehoord. De mannen bij Wetering zitten er strak op om échte kwaliteit te leveren. Dan doe je enorm je best om daaraan bij te dragen.”

Alles eruit halen
Na zijn opleiding tot middenkaderfunctionaris infratechniek op het Koning Willem 1 College in Den Bosch, is hij van plan om door te gaan met een HBO-opleiding. “Ik kijk met een positief gevoel terug op deze stage en ben trots op het feit dat ik nieuwe dingen heb mogen leren voor de toekomst. Ik voelde me hier thuis en had fijne stagebegeleiders.” Voor nu wil Tom er alles uithalen wat erin zit en dus gaat hij doorstuderen. “Ik heb nog lang niet alles gezien binnen dit beroep; er valt nog veel te leren kennen. De kans dat ze me nog eens terugzien bij Wetering is groot!”

 

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.