Keent op excursie in eigen achtertuin
02/10/2012 weteradmin

Om de bewoners uit Keent te bedanken verzorgde van de Wetering een rondleiding op de veredelingsinstallatie en een tour per bus door het landschap.

 

De dag begon om 1 uur met een kop koffie en gebak waarna door de grote belangstelling de groep in twee werd verdeeld. Een groep vertrok per bus naar de veredelingsinstallatie en de andere groep werd per tourbus door het landschap gereden.

Op de veredelingsinstallatie werd uitgelegd hoe zand en grind word gewonnen en hoe dit verwerkt word in de machine en later per schip word afgevoerd. Helaas draaide de veredelingsinstallatie vrijdag niet maar kregen we toch dankzij John Thoonen  een goed inzicht van hoe deze machine nu precies werkt.

De tour door het gebied Keent waar werd gekeken naar het betonpad, de nieuwe gerealiseerde brug, werden ook de nog te realiseren plannen besproken. Bewoners werden voorzien van uitleg/informatie door Jan Sijbring die gedurende het project fungeert als projectleider.

Toen beide groepen hun excursie delen hadden afgerond volgde er een terugkomst bij Wim Klein, die zijn theehuis (wat tevens fungeert als informatiecentrum voor het gebied Keent) beschikbaar stelde voor een gezellige borrel. Wim weet alles over het gebied Keent en verteld vol passie over hetgeen er zich hier afspeelt. Ook bezit hij een schat aan opgravingen, boeken, folders, en objecten uit de omgeving ter bezichtiging.

Om deze dag nog feestelijker te maken nam Hans van de Wetering het woord om de Buurtvereniging en het Muziektheather een cheques te overhandigen. Iets waar zij ontzettend blij mee waren.