Kom zaterdag 14 mei naar de uiterwaarden tussen Demen en Dieden!

Kom zaterdag 14 mei naar de uiterwaarden tussen Demen en Dieden!
27/04/2022 weteradmin

Op zaterdag 14 mei organiseert Wetering met samenwerkingspartners Natuurmonumenten, K3Delta, Rodruza en Rijkswaterstaat een open middag over de herinrichting van de natuur, die binnenkort in dit gebied gaat starten. Tussen 13.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom bij de Diedensche Uiterdijk ter hoogte van Maasdijk 81 te Dieden!

 

Het project
In het gebied tussen Demen en Dieden wordt er de komende jaren gewerkt aan het creëren van nieuwe natuur én wordt de hoogwaterveiligheid verbeterd doormiddel van kleiwinning. Door het afgraven van een kleilaag in de uiterwaarde wordt de overstromingskans verkleind. Bovendien ontstaat er ondiep water en een meer variërend landschap. De biodiversiteit wordt versterkt en de ecologische waterkwaliteit van de Maas wordt verbeterd. De rivier wordt beter zichtbaar en de natuur is beter te beleven. De afgegraven klei komt in steenfabrieken terecht waar er bakstenen en dakpannen van wordt gemaakt.

De open middag
Omdat de slechte weersomstandigheden 9 april roet in het eten hebben gegooid, vindt de open middag plaats op 14 mei aanstaande. U bent dan van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur bij de Diedensche Uiterdijk ter hoogte van Maasdijk 81 te Dieden. Er is die middag van alles te doen! De betrokken partijen vertellen u over het werk en de doelen. Daarbij heeft u de mogelijkheid om een excursie door het gebied te maken. De aanwezige archeoloog kan u alles vertellen over de historie van dit gebied en het onderzoek dat hij in dit gebied gedaan heeft. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen hun eigen stenen maken met klei, leren over de bever en lekker kleuren. Kortom, een leuke een leerzame middag voor jong en oud! Uiteraard wordt er ook gezorgd voor wat lekkers te eten en te drinken. Vergeet niet stevig schoeisel aan te trekken!

Programma
13.00 uur Start van de open middag
13.40 uur Start eerste excursie
15.00 uur Start tweede excursie

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lianne Schröder van Natuurmonumenten via l.schroder@natuurmonumenten.nl of via 06-25325092.

Wil je meer weten over het project? Bekijk dan onze projectpagina