Officieel startsein werkzaamheden Stadswaard
20/04/2016 weteradmin

Op 18 april hebben gemeente Nijmegen, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer het officiele startsein gegeven voor de werkzaamheden in de Stadswaard. Josan Meijers, Bert Velthuis (wethouder gemeente Nijmegen), Nelly Kalfs (Rijkswaterstaat) en Arjan Snel (Staatsbosbeheer) betraden met de genodigden de Stadswaard via de bestaande voetgangersbrug. Daarna wandelden zij gezamenlijk over een blauwe loper (die het water in de toekomstige geul symboliseerde) over de toekomstige voetgangersbrug. Aan het eind onthulden zij een zwerfkei met het Stadswaardgedicht, gemaakt door Marijke Hanegraaf.

 

Stadswaard

Het regende niet en het was ook niet te warm.
De wind streek door mijn haar en ritselde in de wilg.
Het lawaai van het verkeer op de brug
en mijn ergernis daarover, dreven van me weg.
Een vogel vloog voor me langs en dat ik
zijn naam vergeten was, leek onbelangrijk.
Ik stond in de Stadswaard met om me heen
het ruige groen, en de twijfel aan hoe ik
eruitzag of in elkaar stak, viel van me af.
Dat ik mijn voeten in mijn wandelschoenen ietsje
begon te voelen, was alleen maar aangenaam.
Nog een paar passen en ik kon haar aanraken:
werkelijk vlakbij stroomde de Waal.