Omwonenden Hemelrijksewaard op excursie
03/02/2016 weteradmin

Op 28 januari heeft Wetering voor de omwonenden van het project ‘Herinrichting Hemelrijksewaard’ een boottocht georganiseerd, waar we voeren langs het project en de in december 2015 gerealiseerde nevengeul. Meer informatie over de realisatie van de nevengeul lees je hier.

 

Rond ca. 1 uur vertrok de boot met daarop ruim 100 genodigden richting de Hemelrijksewaard. Na het welkomstwoord door directeur van Wetering, Hans van de Wetering en onze opdrachtgever Frans Reijnen van Rijkswaterstaat werd de lunch uitgeserveerd. Bij het project aangekomen namen de Technisch manager Dorus Sterken, Omgevingsmanager Toon van Mierlo en Landschapsecoloog Jos Rademakers het woord om omwonenden te informeren over de stand van zaken. Tijdens de terugvaart was het tijd voor een gezellige borrel en om ca. 4 uur meerde de boot weer aan in Lithoijen.

Tot slot werd werd er een prachtig gedicht voor gedragen door Mas Papo. De ruimte die de rivier in de Hemelrijksewaard heeft gekregen is de inspiratie geweest voor dit gedicht:

Ruimte

De loop is gewijzigd,
maar wat men niet bedenken kon
is dat het water hoger werd
dan ooit door wie dan ook gedacht

geef mij mijn ruimte terug
zei de rivier in watertaal
die ik zo wel versta
want waar mijn wortels zijn
ik wil stromen zoals ik deed
het is niet voor niets
dat ik hier en daar een omweg nam
een extra lus heb ik in de loop
der jaren uitgesneden
en soms heb ik de noodzaak
uit mijn verband te treden

ik gaf aan dat ik begreep
maar voegde eraan toe
dat wat ik verstond
niet enkel voor rivieren geldt.

Mas Papo