Peter Nederkoorn viert zijn 25-jarig jubileum bij Wetering!
16/06/2023 Anne Gerritsma

Peter Nederkoorn werkt alweer 25 jaar bij Wetering en dat vinden wij een hele mijlpaal! Peter begon zijn carrière bij Wetering als vrachtwagenchauffeur, maar inmiddels is hij alweer 13 jaar loadermachinist. Dit doet hij nog altijd met veel plezier.

Toen en nu
Peter is zijn carrière niet begonnen als vrachtwagenchauffeur. Voor hij bij Wetering kwam werken, is hij 10 jaar actief geweest als verwarmingsmonteur. Nadat hij een knieblessure opliep, besloot hij zijn vrachtwagenrijbewijs te behalen. Via zijn schoonvader, die destijds ook werkzaam was bij Wetering, hoorde hij dat er een vacature open was. Hij solliciteerde en zo begon hij in 1998 als vrachtwagenchauffeur bij Wetering.

“Toen ik begon, werkte er vier man op kantoor.”

Nu zijn we 25 jaar verder en Peter heeft het nog altijd naar zijn zin bij Wetering. In die tijd zijn er wel een aantal dingen veranderd. Zo is er binnen het bedrijf meer focus komen te liggen op de cultuurtechniek. Daarin is het bedrijf in die tijd flink gegroeid. Volgens Peter kun je dat goed merken aan het kantoor: “Toen ik begon, werkte er vier man op kantoor. Nu zullen dat er een stuk of 25 zijn.”

Van chauffeur naar machinist
Toen Peter als vrachtwagenchauffeur voor onze transportafdeling werkte, toerde hij in een oplegger door Nederland, België en Duitsland om grondstoffen te vervoeren. In de 12 jaar dat hij dit gedaan heeft, was het werk niet veel veranderd volgens Peter: “Het is alleen wat drukker op de weg geworden.”

Na 12 jaar vond Peter dat het tijd was voor iets anders. “Ik ben geen ‘echte’ vrachtwagenchauffeur,” zegt hij. “Ik vond het werk wel leuk om te doen, maar ik wist ook dat ik dit niet de rest van mijn leven wilde doen.”

“Het is alleen wat drukker op de weg.”

Peter wilde wel binnen het bedrijf blijven. Daarom besloot hij 13 jaar geleden zijn machinistendiploma te behalen en de overstap te maken naar loadermachinist. Tot de dag van vandaag heeft hij geen spijt van deze keuze.

Werken als loadermachinist
Als loadermachinist houdt Peter zich bezig met het leggen van rijplaten en het egaliseren van de grond. Hij zorgt ervoor dat het terrein klaar is voor andere werkzaamheden en heeft daarbij een belangrijke rol in het project.

Desondanks ziet Peter zichzelf niet als een ‘echte’ machinist. Over wat een ‘echte’ machinist dan is, vertelt hij: “Een echte machinist weet van jongs af aan dat hij de machine in wil. Op het moment dat hij er voor het eerst in zit, vindt hij het helemaal geweldig. Ook wordt een echte machinist warm van een mooie machine.”

“Het is gewoon mijn werk.”

Dat heeft Peter niet. “Ik vind het werk nog altijd hartstikke leuk, maar ik was verwarmingsmonteur en ben later machinist geworden.” Ook maakt het hem niet zoveel uit in wat voor machine hij werkt. Daarin is hij vrij nuchter. “Liever lelijk en comfortabel,” vindt Peter. Met een machine moet hij vooral zijn werk goed kunnen doen. Dat betekent overigens niet dat Peter het niet belangrijk vindt om zijn machine schoon en netjes te houden.

Ook wanneer Peter over zijn werk praat, is hij nuchter. Er zijn voor hem geen projecten die er echt bovenuit steken. Zo vertelt hij: “Het is gewoon mijn werk.”

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.