Kleiwinning Schwerfen (DE)

Looptijd: 2019 - 2050


De locatie

De groeve (opgericht in 1974) heeft Wetering in het voorjaar van 2019 aangekocht. De groeve levert hoogwaardige eifelklei (zowel geel- als roodbakkend) en is een prachtige aanvulling op het reeds uitgebreide aanbod dat wij kunnen leveren. De huidige winlocatie van 16ha bevat nog ongeveer 1 miljoen ton klei, de totale vergunning omvat nog eens 18ha (totale ontgrondingsvergunning 34ha).


Waar we aan werken

De klei wordt met behulp van graafmachines uit de groeve verwijderd en naar verwerkingsfaciliteiten vervoerd, waar de gewonnen klei wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bakstenen en dakpannen.

Ten slotte wordt de groeve na ontginning op een verantwoorde manier gecultiveerd, om het natuurlijke evenwicht en de omgeving te behouden.

Details


Disciplines: Grootschalig grondverzet, kleiwinning
Looptijd: 2019-2050


Eifelklei


Eifelklei is een specifieke soort klei die wordt gevonden in de Eifel, een middelgebergte in het westen van Duitsland. De Eifel is bekend om zijn vulkanische oorsprong en de bodem van het gebied is rijk aan verschillende soorten gesteenten en mineralen, waaronder deze kleisoort.

Eifelklei staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vanwege de gunstige eigenschappen, zoals een fijne textuur, hoge zuiverheid en plasticiteit, is Eifelklei uitermate geschikt voor toepassingen in de keramische industrie.