Uitbreiding bedrijventerrein de Willige Laagt

Uitbreiding bedrijventerrein de Willige Laagt

Liessel, een dorpje in het Oosten van Brabant, is een uitermate geschikte locatie om je als bedrijf te vestigen. Dit dorpje is gelegen aan de A67, die je binnen 25 minuten bij de Duitse grens brengt. Zowel de Nederlandse als de Duitse markt ligt er dus voor je open.

Het is daarom ook niet gek dat de vraag naar bedrijfspanden in dit mooie plaatsje blijft groeien. Daar mag Wetering, in opdracht van de gemeente Deurne, wat aan gaan doen. De grond van een stuk weiland, dat grenst aan het bedrijventerrein De Willige Laagt, wordt bouw- en woonrijp gemaakt. Zowel onder de grond als aan de oppervlakte gaat Wetering tewerk om ervoor te zorgen dat er nieuwe bedrijfspanden kunnen worden gebouwd. Zo wordt er een nieuwe weg, nieuwe riolering en een groene zone met een wadi aangelegd.

In opdracht van: Gemeente Deurne
Disciplines: Bouw- en/of woonrijp maken
Looptijd: maart – juli 2022

Meer informatie


Wat we gaan doen

Eerst gaat Wetering aan de slag met de riolering. Er wordt een nieuw rioleringsstelsel gerealiseerd en een ‘wadi’ gemaakt. Een wadi is een groene greppel die het regenwater opvangt wanneer de riolering overbelast is. Wanneer het zo hard regent dat ook de wadi het niet meer aankan, komt het water via een overstortput in de sloot terecht. Deze sloot vervoert het water rechtstreeks naar de rivier. Een wadi helpt dus tegen wateroverlast. Ook bij een periode van droogte heb je veel aan een wadi, doordat er dan water wordt opgeslagen. Vervolgens wordt er een nieuwe weg aangelegd en wordt het weiland omgetoverd tot een woonrijpe grond met een asfalt laag.

Uitdagingen

Een lange tijd was het de vraag of dit bedrijventerrein wel uitgebreid zou kunnen worden. Het gebied ligt namelijk midden op de ‘peelrandbreuklijn’. Dit betekent dat er onder dit gebied een breuk in de aardkorst zit. Dit brengt uitdagingen met zich mee, zoals een ongelijk waterpeil, binnen korte afstanden. Met onze specialistische kennis, kunnen wij het werk, ondanks deze uitdagingen, gecontroleerd uitvoeren.

Meld je aan voor de BouwApp!

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden voor het bedrijventerrein, download dan de “BouwApp” in de Appstore of de Playstore. Als je in de app het project “Bedrijventerrein Liessel” als favoriet markeert en volgt, ontvang je foto’s en berichten over de voortgang van het werk en notificaties over omleidingsroutes. Ook blijf je op de hoogte van mijlpalen in het project en is het mogelijk om vragen te stellen aan de omgevingsmanager.

000