Robin den Brok leert nog elke dag als uitvoerder klei-exploitatie

Robin den Brok leert nog elke dag als uitvoerder klei-exploitatie
18/07/2022 weteradmin

Robin den Brok hoorde van zijn schoonvader Leo – projectleider bij Wetering – dat er bij ons een plekje vrijkwam voor een uitvoerder klei-exploitatie. Grappend vertelde hij dat dit wel wat voor hem was. Hij was op dat moment nog zzp’er en had het erg naar zijn zin. Toch zat hij hier een week later een kop koffie te drinken en werd hij aangenomen. Nu – 3,5 jaar later – heeft hij geen dag spijt gehad van deze overstap. Elke dag gaat hij met veel plezier naar zijn werk.

 

Uitvoerder klei bij Wetering
Waar Robin het meest trots op is? “Op wat ik bereikt heb,” vertelt hij. Hiermee doelt hij voornamelijk op alle nieuwe kennis die hij heeft opgedaan. Kleiwinning is relatief uniek in Nederland. Slechts een paar bedrijven zijn hierop gericht. Robin heeft in de afgelopen 3,5 jaar dus behoorlijk wat nieuwe kennis over de klei-exploitatie opgedaan.

Zijn interesse in dit onderwerp is enorm gegroeid. “Er komt veel meer kijken bij het maken van een baksteen dan mensen denken.” Een baksteen bestaat uit diverse soorten klei met specifieke eigenschappen. Om zeker te weten dat de juiste klei gewonnen wordt, wordt de klei van tevoren bemonsterd. “Dit wil zeggen dat er in de kleilaag geboord wordt om delen van de klei op te sturen voor onderzoek.”

Wanneer de klei is goedgekeurd kan er gegraven worden. Ook dan is het belangrijk dat alles goed verloopt. Robin start zijn dag daarom met de laarzen in de klei, zodat hij ziet hoe de kleiput erbij ligt. Dan weet hij op welke manier hij in kan grijpen wanneer het bijvoorbeeld gaat regenen. Bovendien controleert hij meteen of alles goed gaat.

Uitdaging
Dit is slechts een greep uit het takenpakket van Robin. Op de vraag wat zijn baan precies inhoudt antwoordde hij lachend “van alles en nog wat”. Zo stuurt hij onder andere collega’s aan, houdt hij het budget in de gaten en is hij voorbereider van werkzaamheden. Zijn werkzaamheden spelen zowel zich binnen als buiten af en hij bemoeit zich met mensen en machines.

Dit is voor Robin een mooie uitdaging. Elke dag leert hij bij en ontwikkelt hij zich verder. Hij vindt het belangrijk om te kunnen groeien, en die kans geeft Wetering hem. Zijn ambitie is om uiteindelijk projectleider te worden, maar eerst wil hij nog zo veel mogelijk leren in zijn huidige functie. Want daar is hij nog lang niet in uitgeleerd.

Werken bij Wetering
Wat het werk bij Wetering zo leuk maakt? Het fijne contact met collega’s. Doordat Wetering een platte organisatiestructuur heeft, is er bovendien goed contact met de directie. De saamhorigheid en de korte lijnen vindt Robin erg prettig werken. Zo vertelt Robin: “daar mogen we als Wetering zijnde trots op zijn, dat we een grote groep collegiale mensen hebben.”

Daarnaast krijgt Robin bij Wetering de vrijheid om zijn taken naar eigen inzicht in te vullen en heeft hij genoeg doorgroeimogelijkheden. Ten slotte zijn natuurlijk ook de werkzaamheden zelf uniek. Het bevoorraden van steenfabrieken en het afgraven van klei, dat doet niet elk bedrijf.

 

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.