Roel werkt alweer 25 jaar bij Wetering!
17/11/2022 Anne Gerritsma

Al 25 jaar is Roel van Esch bij ons in dienst. Dat vinden wij een mooie prestatie. Passie voor zijn vak heeft Roel zeker. Als echte doorpakker is Roel altijd bezig met hoe we zo makkelijk mogelijk zo veel mogelijk informatie kunnen verkrijgen. Hij is een echte administrator in hart en nieren, die let op de cijfers achter de komma.

Toen en nu
In die 25 jaar dat Roel bij ons werkt, is er heel veel veranderd. Zo ging alles 25 jaar geleden nog met de hand. Zelfs het schrijven van zijn sollicitatiebrief. Ook werden alle werktijden van de chauffeurs handmatig in de computer ingevoerd.

Nu is alles veel meer gedigitaliseerd. Dat betekent niet dat er minder werk is. De hoeveelheid informatie waar je bij kunt, is ook enorm gegroeid. Dat brengt weer hele nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo houdt Roel zich graag bezig met het optimaliseren van de informatievoorzieningen. Hoe kunnen we zo snel en zo makkelijk mogelijk bij alle informatie? Dat is wat Roel zich steeds afvraagt.

“Het team dat we hier hebben, werkt heel goed. Allemaal!”

Werken bij Wetering
Het werk bij Wetering bevalt Roel goed. “Anders hou je het ook niet zo lang vol,” vertelt hij. Wat hij zo leuk vindt aan het werken bij Wetering? De vrijheid, verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat hij krijgt in zijn werk.

Als financiële man draagt Roel bij aan het blijven draaien van ons bedrijf, maar dat doet hij niet alleen. Zo zegt hij: “Het team dat we hier hebben, werkt heel goed. Allemaal!” Roel werkt graag samen met collega’s. Daarnaast voelt hij zich fijn bij het bedrijf waar hij werkt. “Werknemers kunnen hier altijd terecht. Ze zijn hier nooit te beroerd om mensen verder te helpen en om mee te denken.”

“Wanneer je bij een programma als Excel 5% gebruikt, dan ben je een intensieve gebruiker.”

Werken als administrateur
Ook het alleen werken gaat Roel goed af. Toen hij hier net begon was hij de enige van de administratie. Hij werkte dus grotendeels alleen. Hoewel dit voor hem prettig werkt, vindt Roel het ook fijn om iemand te hebben om mee te sparren. Dat kan hier gelukkig ook. Inmiddels heeft Roel al heel wat overlegd met Jos en Hans van de Wetering.

Waar ze dan over sparren? Dat gaat grotendeels over het optimaliseren van de informatievoorzieningen. Dat is een proces dat continu doorgaat. “Er zijn zoveel opties,” vertelt Roel. “Wanneer je bij een programma als Excel 5% gebruikt, dan ben je een intensieve gebruiker.” Roel vindt het erg belangrijk dat dit optimaliseren gebeurt volgens de wensen van het bedrijf.

 

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.