Ruim 300 bezoekers informatiebijeenkomst Nieuwe Driemanspolder
03/04/2017 weteradmin

De informatiebijeenkomst over de start van de aanleg van de Nieuwe Driemanspolder op dinsdag 28 maart kon rekenen op veel belangstelling. Aannemer De Dijkencombi presenteerde op hoofdlijnen zijn aanpak voor de komende jaren. Aansluitend konden bezoekers net als voorgaande jaren de informatiemarkt van het project bezoeken voor specifieke informatie over water, natuur en recreatie in de Nieuwe Driemanspolder.

 

Dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland, Gerard Doornbos, deed de aftrap. Hij benadrukte het belang van de realisatie van een piekberging in de Nieuwe Driemanspolder: ‘De voorspellingen voor neerslaghoeveelheden in 2050 zijn in 2015 al bereikt. Klimaatverandering haalt ons in en we moeten nu samen maatregelen nemen om in de toekomst ook droge voeten te houden in de polder’.

Vanaf 3 april eerste werkzaamheden

Aannemerscombinatie De Dijkencombi nam het stokje over. Gerbert Ploegmakers (projectmanager), Ron de Mol (projectbeheerser) en Femke Verhoeven (omgevingsmanager) lichtten toe hoe zij de piekberging, in combinatie met natuur en recreatie, gaan realiseren. Vanaf maandag 3 april kunnen omwonenden De Dijkencombi in het gebied verwachten. In april en mei doen ze onderzoek naar de bodemstructuur en brengen ze aanwezige plant- en diersoorten in beeld. Tussen juni en augustus wordt de tijdelijke infrastructuur die nodig is voor de bouw aangelegd, met als grootste punten de in- en uitrit voor bouwverkeer langs de Zoetermeerse Rijweg en de bypass Voorweg/Wilsveen. Na de bouwvak begint De Dijkencombi met een eerste ophoogslag voor de kade in het middengebied. Het groot grondverzet gaat verder in 2018 en dan wordt ook gebouwd aan de water inlaat bij Stompwijk.

Bekijk ook de impressies van de avond door Omroep West en Midvliet TV.

Meer informatie over de werkzaamheden en planning van de aannemer en hoe zij zijn te bereiken leest u binnenkort op de pagina Werk in Uitvoering op www.n3mp.nl        

Ook via onze nieuwsbrief, Facebookpagina (@NieuweDriemanspolder) en Twitter (@NDriemanspolder) houden we u op de hoogte van het laatste nieuws.  

Bericht via: N3MP.nl