Uitbreiding bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel gestart

Uitbreiding bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel gestart
07/03/2022 weteradmin

De uitbreiding van bedrijventerrein Willige Laagt in Liessel werd tot twee keer toe vertraagd, eerst door de Peelrandbreuk en daarna door de stikstofcrisis. Maar vrijdag 4 maart werden de werkzaamheden voor de uitbreiding van het terrein aan de rand van Liessel dan eindelijk officieel gestart door wethouder Marinus Biemans.

 

Groeien
Met de groei van het bedrijventerrein wordt tegemoetgekomen aan de uitbreidingsbehoefte van ondernemers uit Liessel en de omgeving. “Deurne heeft veel mooie, succesvolle ondernemingen. Veel van deze ondernemers en met name de ondernemers uit Liessel hebben aangegeven ruimte nodig te hebben om hun bedrijven uit te kunnen breiden”, legt wethouder Biemans uit.

Peelrandbreuk
Het heeft lang geduurd voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Liessel van start kon gaan. De aanleg werd in 2019 vertraagd door de strenge stikstofregels omdat het terrein dicht bij de Deurnese Peel en de Mariapeel ligt. Een jaar daarvoor bleek dat de Peelrandbreuk dwars door het nieuwe terrein loopt. In de uitbreidingsplannen is nu rekening gehouden met waar de breuk precies loopt.

 

Bericht via: DGM