Uitkijken over nieuwe natuur in Oijen
23/02/2017 weteradmin

Wanneer je over de Oijense Benedendijk rijdt, kan de opvallende toren je niet ontgaan. Blinkend in de zon lijkt hij naar de hemel te reiken. Hij doet daarmee zijn plek eer aan. Aan de rand van de Hemelrijkse Waard, een nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten langs de Maas bij Oss.

Na jaren van verwerving, ontwikkeling en rivierverruiming is op deze plek een prachtig natuurgebied ontstaan dat meer dan 450 voetbalvelden groot is! Bezoekers kunnen hier al struinend genieten van ruige riviernatuur en speuren naar de vele vogels in het gebied. Vanaf vandaag kan dat ook vanaf de 7,5 meter hoge uitkijktoren. De toren is een metalen constructie met een plateau op 7 1/2 meter hoogte. Dat biedt een weids uitzicht op de uiterwaard die een rigoureuze herinrichting achter de rug heeft, en het Gelderse Alphen aan de overkant van de Maas.

De toren is een in initiatief van Vogelwerkgroep Oss en is mede tot stand gekomen dankzij: Rijkswaterstaat, Wetering, Waterschap Aa en Maas, K3 Delta en Natuurmonumenten.