Uitvoerder van A tot Z
20/04/2022 weteradmin

Tijdens zijn afstudeerstage bij Boskalis maakte Janek Vos voor het eerst kennis met Wetering doordat deze aannemers samen een dijkversterkingsproject mochten realiseren. Na deze stage kreeg Janek de kans om bij Wetering aan de slag te gaan als uitvoerder. Nu, 22 jaar later, werkt hij nog steeds met veel plezier als hoofduitvoerder/technisch manager aan de mooie projecten die Wetering rijk is.

 

Uitvoerder bij Wetering

Wat het werk dan precies zo leuk maakt? De mooie locaties binnen Nederland, maar ook België en Duitsland, waar hij mag werken om deze streken mooier en veiliger te maken. Doordat Janek veel met UAV-GC contracten werkt, krijgt hij tijdens de uitvoering van het project veel vrijheid om het project naar eigen inzicht tot een succes te brengen. Hierdoor kan hij veel van zijn eigen creativiteit kwijt. Deze uitdaging komt voor hem vooral tot leven in de natuurprojecten. “Je mag een stukje van Nederland blijvend veranderen.” Dit is zelfs terug te zien op satellietopnames. “Je laat een handtekening achter.”

Als uitvoerder en technisch manager bij Wetering krijgt Janek bovendien de kans verder te kijken dan zijn eigen taken en is hij van A tot Z bij het project betrokken. “Je mag meedenken van voorbereiding tot oplevering.” Hierbij is Janek de schakel tussen onder andere werkvoorbereiders, opdrachtgevers, omwonenden en machinisten.

“Je mag een stukje van Nederland blijvend veranderen.”

De lat hoog leggen
Bij Wetering krijgt Janek de kans om breed bij een project betrokken te zijn. Hij werkt zelfstandig en voelt zich verantwoordelijk voor wat hij doet. Deze manier van werken past bij hem. Van jongs af aan legt hij de lat hoog voor zichzelf en het liefst zoekt hij de dingen zelfstandig uit. Dat is ook een capaciteit die je volgens Janek moet hebben. “Je moet het zelf kunnen regelen en verantwoordelijkheid durven te nemen.” Als uitvoerder is Janek namelijk verantwoordelijk voor werknemers en grote budgetten.

“Je moet het zelf kunnen regelen en verantwoordelijkheid durven nemen.”

Het samen doen
Ondanks die zelfstandigheid van Janek vindt hij het wel belangrijk om het samen te doen. “Je moet werknemers betrekken, uitleggen waarom je iets doet en niet aankomen met wat iemand moet doen. Het wij-gevoel is belangrijk.”

 

Wil jij ook bij Wetering werken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.