Wetering verlengt veiligheidsladder trede 3
08/11/2022 Anne Gerritsma

Veiligheid is voor ons erg belangrijk en dat wordt opgemerkt. Begin november zijn er controle audits geweest. Het resultaat was zeer positief en ons SCL-trede 3 certificaat is verlengd. Hiermee bewijzen we dat veilig werken bij ons voorop staat. Dit is een prestatie waar we trots op zijn!

 

De veiligheidsladder
De veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De veiligheidsladder is de basis van een certificatiesysteem voor verschillende sectoren. De score wordt bepaald op basis van verschillende bedrijfskarakteristieken die dienen als beoordelingscriteria.

De veiligheidscampagne
Om meer in te spelen op het veiligheidsbewustzijn, zijn we afgelopen najaar een veiligheidscampagne gestart. Tijdens deze campagne maken wij video’s, waarin de volgende drie slogans terugkomen: “Die zag je niet aankomen”, “Breek je nek voorzichtig” en “Een ongeluk zit in een klein hoekje”. Deze slogans spelen in op risicogedrag dat wij opmerken binnen onze organisatie.

Met de herhaling van deze slogans, de samenwerking met medewerkers en natuurlijk met een vleugje humor, willen wij bewustwording creëren voor veiligheid. Ons doel is dat mensen hier meer mee bezig zijn.