Zondag 29 juni: Dag van Park Lingezegen
20/05/2014 weteradmin

Op zondag 29 juni viert Park Lingezegen de Dag van Park Lingezegen. Maak tijdens deze feestelijke dag kennis met de ondernemers en organisaties in het landschapspark en doe mee aan workshops, proeverijen, demo’s en rondleidingen.

 

Voor elk wat wils

Dit jaar concentreren de activiteiten van de Dag van Park Lingezegen zich rond drie Feestpunten:

  • Feestpunt De Park (De Park 10, Elst),
  • Feestpunt Het Waterrijk (Kampsestraat, Elst)
  • Feestpunt De Woerdt (op verschillende locaties in Bemmel en Ressen).

Van 11.00 tot 17.00 uur is er van alles te zien en beleven, zoals kanovaren, fietsen en wandelen met een gids, bakstenen maken, onderzoekjes doen, survivallen, zalm roken, een optreden van Circus Klomp en salsa-dansen. Ook zijn er allerlei informatiestands, waaronder één over archeologische vondsten en explosievenonderzoek in Park Lingezegen. Bij De Park en Het Waterrijk is er bovendien een luchtkussen voor de kinderen, en kun je lekker eten en drinken.

Zelf zullen wij aanwezig zijn op Feestpunt Het Waterrijk waar we samen met Wienerberger bakstenen zullen maken met de kinderen. Deze worden later afgebakken in Steenfabriek Erlecom en kunnen worden opgehaald op het projectbureau.

Om 13.00 uur geven Josan Meijers, gedeputeerde en bestuursvoorzitter van Park Lingezegen, Mathieu Gremmen, bestuurder Waterschap Rivierenland en lid Algemeen Bestuur van Park Lingezegen, en Hans van de Wetering, Van de Wetering Cultuurtechniek BV., het startschot voor de werkzaamheden in Het Waterrijk bij Feestpunt Het Waterrijk.