Zonovergoten open middag in Demen
17/05/2022 weteradmin

Ruim 100 bezoekers, veel vrolijkheid en heel veel zon: het waren de ingrediënten voor een geslaagde open middag op zaterdag 14 mei in de uiterwaard bij Demen.

 

Werken aan nieuwe natuur en hoogwaterveiligheid
In het gebied tussen Demen en Dieden gaan we de komende jaren aan de slag om nieuwe natuur te creëren én werken we tegelijkertijd aan de hoogwaterveiligheid in het gebied. Samen met K3, Rodruza en Rijkswaterstaat en in opdracht van Natuurmonumenten voeren wij dit project uit. De open middag vormde de feestelijke aftrap van het project.

Excursies, bakstenen maken en boren
Middenin het projectgebied konden bezoekers zich onder een warme mei-zon bij verschillende kraampjes laten informeren. Bijvoorbeeld over hoe van de klei die in het gebied afgegraven gaat worden, uiteindelijk bakstenen worden gemaakt. Natuurmonumenten had haar informatiekar meegebracht en vertelde welke planten en dieren er straks allemaal in het nieuwe natuurgebied te vinden zijn. Ook was er een archeoloog aanwezig die vertelde over hoe er voorafgaand aan het project archeologisch onderzoek is gedaan, en de resultaten ervan. En er was de mogelijkheid om mee te wandelen met twee excursies. Van die mogelijkheid werd door velen gebruik gemaakt. De samenwerkende partijen gaven daarbij tijdens een wandeling door het gebied uitleg over de uitvoering van het project én het resultaat ervan.

Kinderen konden zich ondertussen vermaken met kleurplaten, maakten hun eigen bakstenen en leerden van de archeoloog wat er allemaal in de grond kan zitten. En natuurlijk mochten ze daarbij zelf met een grondboor in de grond boren!